Vlasina „fabrika crvenih krvnih zrnaca

Zašto je Vlasina „fabrika crvenih krvnih zrnaca“?

27.10.2021.

Zašto je Vlasina „fabrika crvenih krvnih zrnaca“?

Vlasina kao sve popularnija domaća turistička destinacija pored hedonističkog ima i značajan zdravstveni aspekt, onaj koji većini ljudi koji je posete ne predstavlja primarni razlog dolaska – poboljšanje ukupnog zdravstvenog stanja, a pre svega krvne slike.

Posebnost ovog bisera netaknute prirode predstavlja Vlasinsko jezero, koje sa površinom od 16.5 kilometara kvadratnih čini najveće veštačko planinsko jezero u Srbiji!

Ljubitelji savršene prirode Vlasinu opisuju kao idealno mesto za relaksaciju i rekreaciju, a lekari sve češće preporučuju boravak na ovoj planini, jer je naučno dokazano da klimatski uslovi pogoduju u lečenju mnogih bolesti, a najbolji rezultati se beleže u lečenju bolesti krvne slike.

Vlasina „fabrika crvenih krvnih zrnaca

Besprekorno čist vazduh, a potom i zdrava hrana koju proizvode meštani na Vlasini, kao i duge šetnje u prirodi daju fantastične rezultate. Neverovatna činjenica je da mesec dana boravka na Vlasini dovodi do toga da se proizvede čak milion krvnih zrnaca više, pa zbog toga Vlasinu nazivaju pravom fabrikom!

Stoga turisti ili putnici namernici koji svrate u ovaj kraj najčešće kažu da su im „pluća puna čistog vazduha“, apetit izuzetno dobar, a snovi mirni, što su sve razlozi zašto se oni koji se bar na kratko upoznaju sa lepotame Vlasine njoj uvek ponovo vraćaju – iznova i iznova.

Analizom klimatskih elemenata relevantnih za razvoj turizma, pokazalo se da oblast Vlasinskog jezera predstavlja stimulativnu komponentu u odnosu na čovekov organizam. Subplaninski klimat ovog područja jača organizam i podstiče razmenu materija, a takođe vrlo prija i asmatičarima i srčanim bolesnicima, kao i drugim ljudima sa fiziološkim tegobama.

Uživajte u lepotama Vlasine bez obzira na doba godine – jer osim što je čista ljubav, ona predstavlja i najčistiji izvor zdravlja, što je provereno i u teoriji i u praksi!

Instagram galerija

Partneri projekta