Vlasinski događaji za 2022

Vlasinski događaji za 2022. godinu

26.01.2022.

Vlasinski događaji za 2022. godinu

Da li svoj hedonistički kalendar organizujete nedeljama unapred ili je jedno „Hoćemo li…?“ sasvim dovoljno za početak nove priče?

Ukoliko svoje priče volite da vežete za prirodu i atmosferu – istinsko uživanje možete da pronađete u mnogim manifestacijama na prostorima Južne Srbije.

Vlasinska regata, foto i likovne kolonije, smotra amaterskih pozorišta Srbije, međunarodno takmičenje – somovijada, a kao uvertira za sabor trubača u Guči dobra zabava očekuje sve posetioce Zonagrad i Vlasinskog leta u znaku etno muzike i trube. Potom, takmičenje kuvara u spremanju ribljih specijaliteta – Vlasinski kotlićDžipijada – trka terenskim džipovima od Surdulice, preko staza na okolnim planinama, do Vlasinskog jezera.

Ekstremni sportovi su poslednjih godina postali jedna od omiljenih aktivnosti posetilaca. Tokom avgusta brojna su i sportska takmičenja na jezeru i pored njega – trka Elements koja obuhvata razne discipline (bicikl, kajak, trčanje, plivanje, paraglajding), Balkansko prvenstvo u sprint-trijatlonu, regata na jezeru i Međunarodno državno prvenstvo u orijentiringu

Šta je sve Vaš izbor za godinu avanture u vlasinskom kraju?

Instagram galerija

Partneri projekta