Vlasinska mućkalica koja obara s nogu
Želite li savršen srpski tradicionalni ručak sa juga Srbije, relativno nepoznat široj javnosti, jak i preukusan?
Predlažemo čuvenu mućkalicu juga Srbije, ali ne “Leskovačku”, već mućkalicu od svinjetine i pileće džigerice zvanu “Vlasinska mućkalica”, koja predstavlja jelo omiljeno generacijama meštana ovog kraja, ali i svih gostiju koji ne ostaju ravnodušni.
Hladni dani su idealno doba za konzumaciju ovog specijaliteta, za koji je potrebno:
- kilogram svinjskog mesa od vrata,
- pola kilograma pileće džigerice,
- pet glavica glavica krupnog crnog luka
- četiri praziluka,
- deset pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika,
- pola kilograma očišćenog paradajza,
- dve glavice belog luka,
- tri suve paprike,
- ulje i so po ukusu!
Primetićete da se jelo sastoji samo od namirnica vrhunskog kvaliteta koje se u ovom kraju stalno mogu naći sveže.