Vlasina – nova sportska oaza Srbije

01.11.2021.

Vlasina – nova sportska oaza Srbije

Vlasinski kraj ima čime da se ponosi na sportskom planu, jer pored velikih sportskih imena koja potiču sa ovog inspirativnog područja koje obiluje talentima, tu su i oni koji je danas predstavljaju na najbolji mogući način.

Malo je do vazduha, malo do temperamenta, ali oni koji svoje pripreme planiraju u nekom od sportskih kompleksa ove planine ili treniraju u njenoj blizini mogu da računaju na uspeh.

To je 27. oktobra pokazao i FK Radnik iz obližnje Surdulice, koji je na svom terenu pobedio Crvenu Zvezdu sa 2:1, u jednoj nezaboravnoj utakmici, posle čak 500 dana i 50 mečeva mečeva u kojima srpski šampion nije doživeo neuspeh!

Ništa od ovoga nije slučajno, jer su priroda, talenat i rad neraskidivo vezani, a vlasinski kraj obiluje sadržajima koji mogu da zadovolje sve vrhunske profesionalce, bez obzira na to kojim se sportom bave.

Vlasina – nova sportska oaza Srbije

SRC Vlasina jedan je od najatraktivnije lociranih sportskih objekata u Srbiji. Dvorana i otvoreni tereni sagrađeni su na obali veštačkog jezera širokog sto, a dugačkog oko 1000 metara. Nad njima se skladno uzdižu strmine Stare planine, Čemernika, Čobanca i Ostrozuba.

Ovaj centar Vlasina poseduje sportsku dvoranu, koja je u upotrebi od 2008. godine i koja može da primi i do hiljadu posetilaca. U njoj se, na savremenoj podlozi, treniraju košarka, rukomet, odbojka, mali fudbal, stoni tenis, šah, fitnes, ali drugi sportovi. Sportsku halu trenutno koristi 14 vlasotinačkih klubova i u njoj se održavaju brojne sportske manifestacije.

Na obali, u neposrednoj blizini hale, prostiru se otvoreni tereni za košarku, rukomet, mali fudbal, tenis, odbojku, trim staza i jedan mini pič teren, kao i tribine i svlačionice.
Vlasina pruža savršene uslove za buduće sportske uspehe i spremno dočekuje sve one koji se odluče da ključne dane priprema obave upravo ovde – u inspirativnom, jedinstvenom i zdravom okruženju.

Foto: http://srcvlasina.com ; https://www.fk-radnik.com

Instagram galerija

Partneri projekta