Radionice završene, nastavlja se projekat Vlasina – čista ljubav

12.09.2021.

Radionice završene, nastavlja se projekat Vlasina – čista ljubav

Trud i kontinuirani rad se itekako isplate – Vlasinski kraj se razvija iz dana u dan, približavajući se onima koji žele da uživaju u njenim lepotama, ali i sistematičnim unapređivanjem poslovanja lokalnih pružalaca ugostiteljskih i turističkih usluga kroz edukativne radionice koje vode renomirani predavači!

Ove edukacije predstavljaju samo deo zajedničkog projekta „Vlasina – čista ljubav“, koji je pokrenula Coca-Cola HBC Srbija, u saradnji sa Turističkom organizacijom Surdulica, Kabinetom ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština i opštinom Surdulica.

Krajem avgusta organizovano je čak osam radionica posredstvom kojih su prijavljeni privrednici mogli da se dodatno upoznaju sa načinima na koje mogu da razviju svoje poslovanje, prilagode se najvišim profesionalnim standardima i svetskim trendovima, pa time otvore vrata i porastu broja stranih turista, pored domaće baze onih koji godinama percipiraju Vlasinu kao savršeno mesto za aktivan odmor.

U nastavku prenosimo kratak pregled realizovanih radionica:

Radionica 1: Postavljanje kratkoročnih i dugoročnih ciljeva
Predavač je bila Ivana Blečić, ekspert u oblasti liderstva i biznis koučinga.

Radionica 2: Kako da vam se gosti vraćaju
Predavač je bio dr Georgi Genov, director PU Hores I profesor na Akademiji ASSB u Beogradu.

Radionica 3: Bežično upravljanje finansijama
Predavač je bio Milan Trbojević, vlasnik sajber knjigovodstvene agencije Knjiški moljac koja nudi savete preduzetnicima u vezi računovodstvenih i poreskih pitanja.

Radionica 4: Kako da promovišete svoj biznis?
Predavač je bio Milan Maglov, stručnjak iz oblasti digitalnog i social media marketinga.

Radionica 5: Čuvari Vlasine za čistu vlasinu
Predavač je bila Jelena Arsić, koordinator projekata i član udruženja „Čuvari Vlasine”

Radionica 6: Priprema seoskih domaćinstava za katergorizaciju smeštajnih objekata
Predavač: dr Radomir Stojanović, profesor i konsultant iz oblasti ugostiteljstva i turizma, ekspert u oblasti agro-turizma i kategorizacije smeštajnih objekata.

Radionica 7: Vlasinski začin na svetski način
Predavač je bio Slobodan Stefanović, kuvar i TV lice.

Radionica 8: Sve tajne e-turizma
Predavač je bio Milan Stojković, osnivač agencije Etourism Consulting sa kojom od 2011. pomaže turističkim privrednicima širom sveta da prodaju više tura i soba pomoću online kanala.

Ovim sadržajnim radionicama prisustvovalo je 11 polaznika iz Vlasinskog kraja – Jugoslav Petrović, Nikola Crnomarković, Staniša Ljubisavljević, Verica Jovanović, Milica Milenković, Danijela Branković, Lidija Arsić, Nataša Mihajlović, Ljubica Cakić, Dobrivoje Hadži-Đokić i Milica Mihajlović.

Na ovaj način smo uspešno zaključili prvu fazu projekta, koja je podrazumevala informisanje javnosti i prikupljanje prijava ugostitelja, a onda i realizacija samih radionica.

U narednoj fazi sledi produkcija – polaznici koji su uspešno prošli radionice dobiće svoje stranice na sajtu, uz odgovarajuće profesionalne slike, kvalitetan video materijal, opis smeštaja i informacije o svim benefitima koje nude.

Nastavljamo dalje sa ovim razvojnim projektom koji će značiti celom kraju, jer Vlasina je čista ljubav!

Instagram galerija

Partneri projekta